۱
خیابان امیرکبیر برای افراد اهل فن و تکنیک، پر از خاطره است. خیابانی قدیمی که پیش از این به نامهای چراغبرق و چراغگاز شهرت داشت. این گذرگاه از مهم ترین و پراهمیت خیابان های مرکز شهر تهران است.
مرکز بورس لوازم یدکی خودرو و وسایل نقلیه سنگین که از میدان توپخانه در غرب آغاز و بعد از عبور از خیابان سعدی جنوبی، خیابان ملت، خیابان پامنار، خیابان مصطفی خمینی مشهور به چهارراه سرچشمه و خیابان ری یا همان سهراه امینحضور، تبدیل به تونل امیرکبیر شده و سرانجام به خیابان ۱۷ شهریور در شرق منتهی میشود.
این خانهی دیرینه، از مهمترین بناهای ملی ثبت شده ایران در پایتخت است که تاریخ ساخت آن به دوران قاجار برمیگردد.
با اینکه استان تهران، یکی از مدرن ترین و متفاوت ترین پایتخت های خاورمیانه به حساب می آید، اما تا اندازه زیادی هنوز در دوره های کهن خودش غوطه ور است.
تهران، جاذبه های گردشگری، باستانی و طبیعی بسیار زیادی دارد و بی هیچ تردیدی خانه سراج الملک یکی از آثار تاریخی و دیدنی این شهر می باشد.
حکایت این خانه، به رضا قلی خان سراج الملک، در زمان ناصرالدین شاه قاجار، برمیگردد؛ که در آن زمان، پیشکار ظلالسلطان (پسر ناصرالدین شاه و حاکم اصفهان، یزد، فارس، خوزستان، لرستان و کردستان) در تهران بود.
سراج الملک با آن که اُمی بود و سری در حساب و کتاب نداشت، اما شخصی با حوصله و کوشا بود که بدون واسطه گری او بین حکومت و رعیت، هیچ کار و معامله ای صورت نمی گرفت.
جالب است که بدانید این عمارت در آن زمان، میخانه ای بود که به موسیو کنت ارمنی که شراب دربار ناصرالدین شاه را فراهم میکرد، تعلق داش
۲
آیت الله بیدآبادی، پدر آیت الله شاه آبادی که استاد عرفان آیت الله خمینی بود، روزی بعد از اقامه نماز جماعت با افراد نمازگزار، به سمت مغازه کنت شراب فروش میروند و خمره بزرگ شراب را داخل چاهی در آن نزدیکی سرازیر میکنند و نمازگزاران هم تمام ظرفهای شراب را در چاه خالی میکنند؛ اما به فرمان آیت الله بیدآبادی، از شکستن ظرفها، که مالیات فراوانی، برای آنها در نظر گرفته شد خودداری کردند.
پس از شنیدن این خبر، ناصرالدین شاه از این اقدام سخت خشمگین میشود و پیغامی در این باره به ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه، در اصفهان می رسد. او برای حل این مشکل، سراج الملک را مامور میکند که آیت الله بیدآبادی را متقاعد کند که با میانجی گری از آشوب و اختلاف میان روحانیت و دربار جلوگیری کند.
در نهایت، سراجالملک با شرط اینکه میخانه کنت ارمنی خریداری شود و آن را تبدیل به مسجدی مجلل و با شکوه کنند، رضایت داد و مردم را به آرامش دعوت کرد.
پس سراجالملک آن میخانه را میخرد و آن را تبدیل به مسجد میکند. در سر درِ این مسجد نوشته اند:
حسن توفیق بین که مسجد کرد سطح میخانه را سراج الملک
و در تاریخ بنای مسجد نوشته شده:
در هزار و سیصد و سه این سخن تحریر شد کوکب بخت سراج الملک عالمگیر شد
نقل شده که آیت الله شاه آبادی پسر آیت الله بیداآبادی، سالیان زیادی را در این مسجد نماز جماعت خوانده است. این مکان اکنون، در حال مرمت است و در آن نماز جماعت برپا میشود.
جاویدو در زمینه تولید محتوا و ساخت تیزر برای فروش خانه و ملک و همچنین کارشناسان فروش فعالیت می کند.
شماره تماس: ۸۸۸۹۸۳۸۳
طراحی شده با ❤ در 1401 خورشیدی